• Home
  • Att hata sin sjukdom – mänskligt

Att hata sin sjukdom – mänskligt

Att hata sin sjukdom tycker många är för mycket, överdrivet – men jag är rädd att jag gör det. Jag har många gånger sagt att jag hatar min sjukdom. Oftast är det när min diabetes påverkar mig som mest som jag vräker ur mig sånt, t.ex. vid låga eller höga blodsockervärden.

Jag menar, hur kul är det t.ex. att avbryta en tennismatch på grund av lågt blodsocker? Det har hänt mig, och jag blev så jäkla förbannad och besviken. Det var kvartsfinal och jag ledde med 7-5, 4-3, jag behövde alltså bara 2 game till så skulle jag vinna matchen. Men tyvärr hindrade min diabetes mig från att fullfölja matchen. Kul, jättekul, verkligen – not!

Det är väl bara att äta något, tänker ni? Absolut, men då ska ni veta, att efter en kraftig känning blir man oerhört sliten, trött, stel, kall, otaggad, ledsen och helt ur form. Jag fick alltså lämna WO ( walk over ) i den här matchen, som jag förmodligen hade vunnit. Jag kan än idag bli ledsen över detta.

Förebygg känning? Det är inte alltid så lätt, tyvärr. Innan matcher och andra ansträngda aktiviteter så är jag otroligt noga med att äta bra. Det är inte alltid det som är problemet. En tennismatch kan hålla på hur länge som helst vilket gör att det är otroligt svårt att hålla ett bra blodsocker. Min längsta tennismatch någonsin höll på i 3 h och 35 min.

Jag menar: Hur, ursäkta språket, i helvete förbereder man sig inför 3h 35 min-tennis som diabetiker?

En tennismatch, vad betyder det liksom? För mig betydde och betyder det mycket. Jag har offrat så otroligt mycket tid till den här sporten. Under 3-4 år tränade jag 2 till 3 timmar om dagen vilket gjorde att mina egna förväntningar och mål var skyhöga. Är ni med vad jag menar? Dessutom är jag en vinnarskalle av rang, jag hatar att förlora!

Att tillägga är att den här tennismatchen ägde rum för ett par år sedan. Hade Freestyle Libre funnits under min ”stortid” som tennisspelare hade jag presterat bättre på banan, det är jag alldeles säker på. Ni anar inte hur mycket min Libre har hjälpt mig. Det är helt galet alltså!

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


LifeStyleWorld.se