• Home
  • Fördomar i samband med LCHF och diabetes

Fördomar i samband med LCHF och diabetes

God eftermiddag!

Finns det något mer som är irriterande än när någon som inte har diabetes är helt övertygad om att du kan bli botad från typ 1 med rätt kost. När några med diabetes säger att man inte kan bli botad från typ 1 diabetes och får till svar: Att jodå, man väljer vad man vill tro på och ta till sig.

Vad lider ni av?, tänker jag spontant. Tror ni att min bukspottkörtel helt plötsligt börjar att producera insulin igen? Tack vare bra kost? Jag chansar ( läs: konstaterar ) att ni är hjärntvättade när det kommer till skitmetoden ‘LCHF’? Ja, jag tänkte väl det.

P.S Jag är en stark motståndare av LCHF. Visst, att dra ner på kolhydraterna är klokt om du är diabetiker, men till en viss mån. Hjärnan ( min ) fungerar inte utan kolhydrater. Jag testade att äta LCHF för fem, sex år sedan och har riktigt usla erfarenheter av metoden. Jag mådde skit och jag hade känningar flera gånger om dagen, trots att jag sänkte mina insulindoser avsevärt. Jag tappade kontrollen över min sjukdom. Nej ni, aldrig igen!

———————————————————–

Good afternoon!

Is there anything more annoying than when someone who does not have diabetes is completely convinced that you can be cured from type 1 with the right diet? When someone with diabetes says that you cannot in fact be cured from type 1 diabetes and you get the response: ok well, you choose what you want to believe in and embrace.

What’s wrong with them?, I immediately think to myself. Do you think my pancreas suddenly starts producing insulin again? Thanks to good diet? I bet (read: notes) that you are brainwashed when it comes to the shitty method “LCHF”? Yeah, I thought so.

PS I strongly oppose LCHF. Sure, lowering your intake of carbohydrates is wise if you are diabetic, but only to a certain extent. The brain (mine) does not work without carbohydrates. I tried to eat LCHF about five, six years ago and had really bad experiences while following this method. I felt like shit and my blood sugar dropped several times a day, even though I significantly lowered my insulin doses. I lost control of my illness. No, never again!

Köp din diabeteströja HÄR – för att bidra till en mer #öppendiabetes
—————————
Buy your diabetes sweater or hoodie HERE

Bästa hälsningar, Diabetesmannnen.

Comment

  • Hej Diabetesmannen. Skönt att läsa dina erfarenheter. Jag är mormor till en diabetestjej på 11 år hon fick det när hon var 2,5 år. Jag och hennes morfar gick genast kursen på Astrid Lindgren. Utmärkt läkare som undervisade om ”nycklar” etc. du vet vad. ???? vi fick förtroendet av föräldrarna att åka till vårt hus en vecka i Spanien ett år efter. ????. Och året därpå och därpå! Men oj vad det händer saker, hon växer, nya prylar, ex poddar, hon gillar annat än tidigare etc etc. herregud vad mycket att tänka på. Nu kan hon sååå mycket själv att vi känner oss ganska trygga när vi ansvarar för henne!!
    Har alltid dock varit ganska trött när hon lämnas av hemma efter Spanienvecka, helgvakt eller sommarresa. Om jag får sammanfatta denna sjukdom så är det ”en djävla förbannad skitsjukdom” ????????????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


LifeStyleWorld.se