• Home
 • Trodde jag skulle dö

Trodde jag skulle dö

Tisdagsnatt:

Klockan var 02.45 och jag låg i sängen och försökte sova. Jag kände att något var fel, blickade flackade, mina fötter blev iskalla och pulsen steg drastiskt. Jag har ju haft en del problem med blodtrycket och har till och med blodtrycksmätare hemma. Så jag hämtar blodtrycksmätaren och mäter 185/118 vilket är EXTRET högt. Jag blev orolig, livrädd och var väldigt nära att ringa efter ambulans, vilket jag kanske borde ha gjort? Jag blundar lite för problemet och försöker intala mig själv att det bara var något tillfälligt. Jag vet att jag borde ta detta på allvar eftersom diabetes tyvärr kan ge livshotande komplikationer som t.ex. hjärt & kärlsjukdomar. Men, jag är så rädd att bli kvar på sjukhuset om jag väl åker dit. Rädd över att de ska hitta andra sjukdomar som inkräktar min kropp. Jag skulle inte säga att jag är hypokondriker men jag är livrädd för sjukhus, det är en ytterst obehaglig miljö som får mig att bli orolig och rädd.

Jag känner en viss skam över det här, tyvärr. Jag är 28 år. 28!!! Och då ska man inte behöva vara orolig för högt blodtryck. Det är liksom inte kul att leva när man mår dåligt och går och oroar sig för saker. Det är omöjligt för mig att njuta till 100 % när sånt här inträffar. Och det hjälper ju inte att jag är en tänkare, inte alls. Men, jag vet att solen går upp och att hunden viftar på svansen. Jag vill och tänker leva ett långt och lyckligt liv. INGENTING ska få hindra mig från att göra det.

Just nu ligger jag i en hotellsäng på Villa Anna och framför mig ligger mina sprutor, Freestyle Libre samt blodtrycksmätare. Ja, jag är ganska less på att vara sjuk. Jag ogillar att säga att jag är sjuk men under de senaste dagarna har jag känt mig just det. Vanligtvis brukar jag säga att diabetes är en livsstil, mycket för att lura mig själv och se min sjukdom från en positiv vinkel. Jag är INTE min sjukdom och tänker aldrig någonsin bli det. Jag är stark, jag är grym och jag älskar livet.

Ta hand om er, innan det är försent – och ta vara på dina nära och kära. Gå inte och stör dig på skitsaker och omge dig av människor som du älskar och som älskar dig. Livet är skört, ta hand om det.

P.S. Jag ska boka en tid hos min läkare SNARAST.

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Comments (3)

 • Jag känner så väl igen mig både med högt blodtryck och svårigheten att sluta tänka och fundera…
  Jag har för länge sedan passerat 28 år ???? men vill gärna leva ett tag till ändå…
  Vi måste göra vårt bästa för att ta hand om våra kroppar.
  Du inspirerar även oss lite äldre med dina tankar, inlägg och jävlar anamma!
  Ta hand om dig!

 • Hej nu var det bra länge sen jag var läste på din blogg , dåligt av mig ska jag vara ärlig säga , gillar dina in lägg
  hoppas jul nyåret var bra ?? Hoppas du mår lite bättre i ditt socker snart tänt på hur det är med din diabetes ?? Själv ska jag till Huddinge till min usk kolla mitt ha1bc den 28 🙂 hoppas det ä toppen 🙂 ?? Då men hoppas du får en fin helg
  kram Lena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


LifeStyleWorld.se