• Home
  • Att vara diabetiker och att inte vara diabetiker

Att vara diabetiker och att inte vara diabetiker

Att vara diabetiker och att inte vara diabetiker. Många icke-diabetiker pratar om blodsockerfall som att det vore ett skämt. Typ: Shit, jag fick värsta blodsockerfallet idag efter träningen. En frisk person går ytterst sällan över 8 i bs och kan inte sjunka lägre än 3, vilket i klarspråk betyder att en frisk person inte kan råka illa ut oavsett blodsockerfall. Vi diabetiker har inte den turen att kroppen hjälper oss när vi får dessa blodsockerfall. Just nu mår jag som en överkörd grävling och har språngande huvudvärk. Ja, ni ser ju själva kurvan. Bedrövlig! Men vad gör man? Jo, kämpar vidare och slutar grina. 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Comment

  • Hej, har en son med typ-1 sedan 2005. Jag har inte diabetes men vill bara berätta om lågt bs på oss utan diabetes, man kan få lägre än 3. Jag var ute och sprang en morgon innan frukost kommer hem och kan inte stå på benen helt skakig och hemsk känsla i hela kroppen, mätte mig med sonens freestyle och hade då 2,1. Den känslan glömmer jag aldrig jätte jobbigt att bli så låg och tänker ofta på den och har verkligen förståelse för hur diabetiker har det kanske varje dag i värsta fall. Min dotter har inte diabetes men är känslig för lågt socker och på mornarna är hon likblek och skakig och måste äta frukost på en gång, har aldrig mätt henne men misstänker det är riktigt lågt. Ville bara berätta att vi kan få lägre än 3 och må riktigt dåligt av det oxå men det har bara gett oss än mer förståelse för hur diabetiker har det. Kram! Alltid intressant att läsa din blogg ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


LifeStyleWorld.se