• Home
  • Gästbloggare: Helen Frölander – typ 3-diabetiker

Gästbloggare: Helen Frölander – typ 3-diabetiker

Gästbloggare: Helen Frölander – typ 3-diabetiker ( förälder till barn med diabetes ).

Jag är mamma till sex barn. Två av mina barn har diabetes. Min näst äldsta på 24 år och min minsta på 5. Här är min berättelse när keila 5 år blev sjuk.

Min minsta flicka precis fyllda 1 år hade varit hängig i ett par dagar. Sista månaden så gick hon ner i vikt och följde inte kurvan. Den natten hemma så var hon kraftigt påverkad. Hon drack mkt, var inte sig själv. Och började kräkas. Hade redan ett barn med diabetes som i dag är 24 år och insjuknade som 5 åring men slog bort tankarna på att det skulla kunna vara det. Hon var ju så liten. Tog henne och åkte in till akuten mer och mer påverkad, ledsen, inte riktigt kontaktbar.

Väl inne så kollade dem blodsocker som låg på 26 mmol. Ketonerna var på över 6.0, när läkaren meddelade värdena så skrek jag. Nej, inte min bäbis också. Inte hon med. Sorgen, skräcken. Hon ammades fortfarande, hade knappt börjat äta vanlig mat. Tankarna snurrade. Hur ska detta gå. Blev panikfart till Iva och där väntade flera timmar av panik, tårar. Dem fick inte in infarterna, insulindropp och sockerdropp. Dem stack henne i fötterna, armar, händer, överallt. Vår lilla bebis var panikslagen, skrek hysteriskt och personalen gjorde allt dem kunde men inget gick. Det kom ner folk från alla möjliga möjliga avdelningar men ingen lyckades. Nu var det bråttom, får vi inte in dem nu så måste vi söva henne. Då kom det ner två tjejer från neonatal och fick in en i huvudet och den andra i pulsådern.

Efter flera timmar. Många tror att det sen blir bra men det är då jobbet börjar och aldrig tar slut. Första halvåret hade jag ingen dexcom  utan stack i fingret. Eftersom hon var så liten kunde hon inte tugga druvsocker. Åt inte så mkt mat. Jag gick upp varannan timme. Hela nätterna, varje natt. Jobbet tar aldrig slut. Men har nu fått dexcom vilket hjälper. Jag är otroligt tacksam för dem hjälpmedel som finns i dag. Nu är min hjälte 5 år gammal.

Och jobbet fortsätter.

 Skänk en gåva –> här <–

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


LifeStyleWorld.se