• Home
  • Döm inte boken efter omslaget.

Döm inte boken efter omslaget.

Jag ber inte att alla ska tycka om mig för det är sannerligen helt omöjligt att tycka om alla människor, vi är olika och det måste vi inse.  9 av 10 gånger får jag fina kommentarer angående mitt bloggande och jag blir verkligen superglad, det ska ni veta. Men även om jag 9 av 10 gånger får positiv respons på det jag skriver så blir jag kränkt av den där 10:e kommentaren som kanske inte är lika positiv. Konstruktiv kritik i alla ära men oftast är det fördomar som är den röda tråden i dessa kommentarer, och då känner jag att jag måste försvara mig?

‘Döm inte boken efter omslaget’ är ett gammalt slitet citat, men ack så bra – för det stämmer verkligen in så bra många gånger.

Jag har bloggat i cirka 10 år och har verkligen skrivit om allt mellan himmel och jord. Under mina första år skrev jag mycket om träning i samband med diabetes. Jag tränade två till tre timmar om dagen, ett morgonpass och ett kvällspass. Morgonpasset bestod av  5 km löpning och kvällspasset bestod av två timmar tennis.

Under den här tiden ( 3-4 år ) jobbade jag som personlig assistent, ett arbete som jag trivdes och lärde mig otroligt mycket av. Att hjälpa andra har alltid funnits i mig och kommer alltid att göra.

————————————————————————————————————–

Orken, viljan och min vinnarmentalitet började sakta men säkert att försvinna. Under nästan ett helt år låg jag i sängen, jag var totalt slutkörd och stirrade mer eller mindre upp i taket. Efter samtal med både läkare och psykologer fick jag diagnosen ‘panikångest’, något jag absolut inte hade en aning om vad det egentligen var och innebar. Psykisk ohälsa är ingenting du väljer att vara en del av.

Kortfattat vad panikångest beror på:

Det kan vara när det händer något svårt i livet, till exempel om du får besked om en allvarlig sjukdom eller är tvungen att skiljas från någon som står dig nära, om du blivit av med jobbet. I klarspråk: Det drabbar främst personer som bär på någonting tungt och inte har bearbetat det.

—————————————————————————————————————

Den 10:ekommentaren handlar ofta om 1. Mitt brukande av alkohol och cigg. 2. Min attityd. 3. Mitt utseende.

Och jag vill verkligen försöka förstå hur ni tänker även om det är väldigt svårt. För jag ser mig själv som en väldigt snäll, godhjärtat och härlig kille.

Till skillnad från många andra som lever med diabetes så visar jag upp vad jag gör, oavsett om jag tränar tennis eller dricker en öl på stan. Och visst, jag kan tänka mig att det kan se lite provocerande ut när en kille klädd likt James Dean dricker en öl och röker en cigg och samtidigt skriver om en livshotande sjukdom. Jag är mycket väl medveten om att det kanske inte klingar så bra. Å andra sidan är jag bara människa, som är nyfiken på både det ena och andra. Jag är väldigt udda ( speciell ) när det kommer till hur jag väljer att leva mitt liv, men då ska ni veta det: Att det är mitt liv och det bestämmer jag över och ingen annan.

Slutsummering: Jag är så mycket mer än en James Dean-kopia.

Tips: Prata med mig och bilda din egen uppfattning.

Nämnvärt: Har ej druckit en enda droppe alkohol på över fyra veckor. Och inte ett enda bloss.

 

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


LifeStyleWorld.se