• Home
  • ‘Att komma ut ur garderoben’.

‘Att komma ut ur garderoben’.

Jag kräver verkligen inte att man ska vara öppen med allt man gör, tycker och känner – men vi män måste bli bättre på att våga visa känslor, samt prata om det. Vi ska i alla fall inte klandra eller titta ner på någon som faktiskt mår dåligt, visar sig sårbar och sedan visar det. För jag menar: Det är väl skitbra att någon ‘kommer ut ur garderoben’ och talar om hur hen mår. Både för sig själv och för andra.

Jag har under mina år som bloggare fått kommenterar som ‘Shit vad du överdriver din sjukdom!’, ‘Mår du verkligen så dåligt’?, ‘Du ljuger och hittar på i hopp om att få uppmärksamhet‘! ‘Du vet inte ens vad psykisk ohälsa är’!

Och så fortsätter det, tyvärr.

Att ens ifrågasätta en person som starkt uttrycker sina känslor över hur hen mår, det är så otroligt fel och sårande. Att ‘klappa någon på axeln’ som mår dåligt och säga: ‘Det löser sig’. Det är också så jävla fel, för oftast sitter problemet på djupet – det vill säga, i själen, hjärnan och hjärtat. Och då behövs det mer än en klapp på axeln!

Har du en kompis som du märker mår dåligt? Visa att du faktiskt bryr dig, prata med hen. Det är inte säkert att du kan göra någonting men du har i alla fall försökt.

Personen i fråga kanske behöver professionell hjälp och om så är fallet, så tycker jag, att du som kompis, kan gå med hen till en psykolog t.ex. I stället för att ta avstånd, som vissa av mina vänner gjorde när jag mådde som sämst, så tycker jag att man ska närma sig ännu mer än vanligt – eftersom din kompis förmodligen behöver dig mer än någonsin.

Det här handlar inte om svaghet eller att vara mindre manlig. Det handlar om livet, som under vissa perioder kan vara skört! Och jobbigt!Och sårbart!

Kan verkligen jag, som ser så kaxig och allmänt nonchalant ut, verkligen vara ledsen och sårbar?  Ja det kan jag – verkligen. Jag är en djup person som sitter inne på mycket tankar och känslor.

Utsidan speglar sällan hur du mår på insidan.

 

Ta hand om varandra, innan det är försent.

 

 

Bästa hälsningar, Diabetesmannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


LifeStyleWorld.se